Maatschappelijke betrokkenheid

Bouwreis naar Indonesië.

Freerk Iden, absoluut geen avonturier, maar wel iemand die zich graag inzet voor het goede doel, ging van 9 t.m. 18 juni 2017

op bouwreis. Hij realiseerde zich terdege dat geboden hulp een druppel op een gloeiende plaat is, maar deze reis leek hem een indrukwekkende ervaring en hulp werd rechtstreeks geboden aan een project.

Een leverancier van bouwbedrijf Iden organiseert al 15 jaar bouwreizen in samenwerking met Habitat voor Humanity. In 2017 ging de reis naar Jogjakarta (Indonesië). Huisvesting is hier continu een uitdaging voor de bevolking, de tsunami in 2004, een aardbeving anderhalf jaar later en overstromingen weer een jaar later zorgen voor grote problemen.

“ meebouwen is van levensbelang” 

Naast eigen financiële middelen moesten de deelnemers voor een sponsorbedrag zorgen, dit bedrag komt ook rechtstreeks ten goede aan het project.

Freerk heeft in bedrijfsverband samen met personeel, relaties, familie, buren, vrienden en kennissen een zwerfvuilactie georganiseerd. Ook kon iedereen geheel vrijblijvend een bedrag doneren rechtstreeks aan dit project. Samen met zijn sponsors heeft Freerk meer dan € 5000,--bijeengebracht, wat geheel ten goede is gekomen aan het project.

Freerk heeft samen met 19 andere medereizigers 4 onderkomens gebouwd. Bewoners, die zelf naast een financiële bijdrage, ook meebouwen krijgen een huisje met een dak en betonnen vloer, zodat zij een droog onder onderkomen hebben, waar kinderen huiswerk kunnen maken op weg naar een betere toekomst.

Behalve nieuwe onderkomens, werd de bevolking ook geleerd om beter om te gaan met hygiëne, zoals de noodzaak van handenwassen.

Het was al met al een inspannende week, waar heel veel werk is verzet en weer een mooi project van de grond is gekomen.

 

 

 

Eind november 2016 hebben Freerk en Ida Iden een cheque aangeboden aan de initiatiefnemers van de sport-, speel- en natuurtuin achter mfc de Noordsuythoeve.

Dit jaar worden er geen kerstkaarten aan relaties gestuurd, maar met deze gereserveerde kosten steunen zij de plannen voor een mooie dorpstuin.                                                  

Ook in het voorjaar van 2016 sloot bouwbedrijf Iden zich aan bij de gemeentelijke zwerfvuilopruimdag.

Met 11 buurtgenoten, familie en vrienden werden de Slochterweg,  Sappemeersterweg, Scheemderstraat en de op- en afritten van de N33 ontdaan van blikjes, plastic flesjes, papier, plastic bakjes, schoenen enz. enz.

Al met al wederom een hele opbrengst, met als resultaat schone bermen en met elkaar een mooi bedrag verdient voor het goede doel nl. KWF.

In 2015 organiseerde bouwbedrijf Iden in het kader van haar 30 jarig jubileum een zwerfvuilactie aansluitend op de gemeentelijke organisatie.

Voor een schoner milieu, maar ook voor het goede doel. In het kader van haar jubileum stelde bouwbedrijf Iden voor 25 personen € 30,--p/p beschikbaar voor het goede doel nl. KWF.

Uiteindelijk ging een veertigtal relaties, familie, buren, vrienden en personeel op zaterdagmorgen op pad. Ieder die een cadeau wilde geven voor het jubileum werd gevraagd een vrijwillige bijdrage te doen voor het goede doel. De morgen werd afgesloten met een drankje en heerlijke stamppotten.

Door ieders inzet kon Freerk Iden aan de vertegenwoordiger van het KWF, dokter L.A. Muller, een bedrag overhandigen van € 2.030,--.

 

We doen het een dag anders (NLdoet)       

In het voorjaar van 2010 heeft bouwbedrijf Iden haar 25 jarig jubileum gevierd met een (sociaal-, maatschappelijke-) doe-dag. Via de Tussenklappen waren lezers uitgenodigd om een klus in te dienen.

In de vroege ochtend van 19 maart stond een heerlijk ontbijt klaar in de werkplaats voor personeel, familie en relaties. Daarna gingen familie en relaties over tot hun dagelijkse werk, directie en personeel van bouwbedrijf Iden vulden hun dag echter anders in: helpen bij het bezorgen van maaltijden, tuinen opruimen bij zieke dorpsbewoners, klusjes bij het leerkerkje enz.

De grootste klus, een idee ingediend door een moeder: vogelhuisjes timmeren met alle leerlingen van de Insp. Amerikaschool in Noordbroek. Een geweldig succes, waarbij de timmerlieden misschien nog wel meer hebben genoten dan de kinderen.

Aan het einde van de middag werd zwerfvuil opgeruimd in Muntendam, om vervolgens een fijne, voldane dag af te sluiten met een gezamenlijke stamppotmaaltijd.

Bouwbedrijf Iden is bordsponsor van vv ZNC en tv ALOE