Geschiedenis

Bouwbedrijf Iden is opgericht in 1985 en vestigde zich in het pand van voormalig aannemingsbedrijf Kuiper aan de Zuiderstraat 42 in Noordbroek.

Onderhoud en kleine verbouwingen  worden de voornaamste bezigheden. In 1987 wordt de eerst nieuwbouwwoning gerealiseerd aan de Stootshornweg in Slochteren.

Toen echter eind jaren 80 in Menterwolde (nu Midden-Groningen), maar ook in omliggende gemeenten, vele uitbreidingsplannen tot ontwikkeling kwamen, nam ook voor bouwbedrijf Iden de nieuwbouw een enorme vlucht.

Het eigen bedrijfspand groeide inmiddels uit haar jasje, vrachtwagens werden steeds groter en moesten aan de weg lossen, een verre van ideale situatie.

Na aankoop van het pand Zuiderstraat 46, werd besloten tot nieuwbouw. In de periode van 1990 tot 2001 is een bedrijfswoning met 2 loodsen gerealiseerd.

In 1996 worden de nieuw- en verbouwactiviteiten uitgebreid met een volwaardige timmerwerkplaats, voor productie van ramen, deuren, kozijnen, trappen en alle andere denkbare machinale houtbewerkingen.